Κάτοψη Βιβλίων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου. Θεσπίστηκε από την UNESCOτο 1995, με σκοπό να προωθήσει την ανάγνωση, τις εκδόσεις και την τυπογραφία εν γένει.

Ο εορτασμός της ποικίλει ανά τις χώρες, έχοντας όμως ως κοινό τόπο και στόχο, την ενίσχυση της  φιλαναγνωσίας και την ανάδειξη της σημαντικότητας του βιβλίου σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

 Η σύνδεση της συγκεκριμένης ημερομηνίας με τα βιβλία, έγινε για πρώτη φορά το 1923 από Καταλανούς βιβλιοπώλες στην Ισπανία, όταν ο συγγραφέας Vicente Clavel Andrés θέλησε να τιμήσει τον Θερβάντες, που απεβίωσε εκείνη τη μέρα. Το 1995 η UNESCO αποφάσισε ότι η παγκόσμια ημέρα βιβλίου θα γιορτάζεται στο εξής εκείνη τη μέρα, που είναι επίσης η ημέρα θανάτου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, κατά ιστορική σύμπτωση.

  Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, διαθέτει στο αναγνωστικό του κοινό προσβάσιμα ψηφιακά βιβλία και βιβλία στην γραφή Braille.

 Στο πλαίσιο της προσπάθειας για απόλυτη προσαρμογή στα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα για ολοένα και περισσότερους τίτλους βιβλίων και σύγχρονους τρόπους πρόσβασης σε αυτά, ο Φορέας μας φροντίζει διαρκώς για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης Ομιλούντων βιβλίων, με τους διαθέσιμους τίτλους να ξεπερνούν τις 6.500. Στη βάση αυτή, ετοιμάζεται και η διαδικτυακή πλατφόρμα που θα δώσει άμεση πρόσβαση στους αναγνώστες μας από οπουδήποτε και αν βρίσκονται χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία.

Παράλληλα μεταγράφουμε στη γραφή Brailleλογοτεχνικά, πανεπιστημιακά και ποικίλου περιεχομένου βιβλία, για να καλύψουμε τις ανάγκες έντυπης ανάγνωσης.

 Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, γιορτάζουμε τις ίσες ευκαιρίες στη γνώση, τις εναλλακτικές προσεγγίσεις της και τον θησαυρό του πολιτισμού, που ανήκει σε όλους μας ανεξαιρέτως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *