βιβλιοθηκη ομιλουντων βιβλιων

Ομιλουντα Βιβλια

Με τον όρο ομιλούντα βιβλία εννοούμε τα ηχογραφημένα βιβλία, όπου η φωνή του αφηγητή-αναγνώστη έχει αποτυπωθεί ψηφιακά. Απευθύνονται κυρίως σε άτομα με δυσκολία στην πρόσβαση των τυπωμένων βιβλίων, όπως τα άτομα με προβλήματα όρασης. Τα ομιλούντα βιβλία αποτελούν για τα άτομα με προβλήματα όρασης τον ευκολότερο τρόπο πρόσβασης στο περιεχόμενο των βιβλίων, καθώς είναι εύκολα στη χρήση τους, δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό ή ηλεκτρονικό υπολογιστή και μπορούν να καλύψουν μεγάλο φάσμα της εκδοτικής δραστηριότητας από πανεπιστημιακά συγγράμματα, έως και τεχνικά εγχειρίδια και παιδικά βιβλία.

στουντιο Ηχογραφησης – Δανειστικη Βιβλιοθηκη

Για την παραγωγή Ομιλούντων Βιβλίων και την ακόλουθη διάθεσή τους στους τυφλούς και μερικώς βλέποντες αναγνώστες της χώρας και όχι μόνο μέσω της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, λειτουργούν 3 άρτια εξοπλισμένα Studios, όπου ηχογραφούνται επιστημονικά συγγράμματα και ποικίλου ενδιαφέροντος βιβλία, με έμφαση στην Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία. Επίσης εξυπηρετούνται καθημερινές ανάγκες των τυφλών σπουδαστών και των αναγνωστών σε σημειώσεις κλπ. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Ομιλούντων Βιβλίων, που εμπλουτίζεται διαρκώς, περιλαμβάνει περισσότερους από 6.000 τίτλους Βιβλίων, που διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή π.χ. σε CD, DVD, USB.

Διαδικτυακη – Ψηφιακη Πλατφορμα

Προκειμένου μάλιστα να διασφαλιστεί η δυνατότητα εύκολης και γρήγορης πρόσβασης των απανταχού τυφλών αναγνωστών όλων των ηλικιών στο διαθέσιμο ψηφιακό υλικό, έχει δημιουργηθεί Διαδικτυακή-Ψηφιακή Πλατφόρμα Ομιλούντων Βιβλίων. Πρόκειται για ένα μακρόπνοο και υποσχόμενο έργο, καθώς με αυτόν τον τρόπο, χάρις  στα οφέλη της τεχνολογίας, εξασφαλίζεται η ισότιμη επαφή του ειδικού αναγνωστικού κοινού με τον κόσμο του Βιβλίου.

Σχετικά με την διαδικασία Δανεισμού

Σας ενημερώνουμε ότι, ο δανεισμός σε cd και σε δικό σας υλικό (USB, mp3 player κ.α.), θα γίνεται αυστηρά κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, και τις ώρες 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. Παρακαλούμε να είστε συνεπείς ως προς τις μέρες και τις ώρες δανεισμού.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, επικοινωνείτε  προηγουμένως τηλεφωνικά μαζί μας στο 2109415222..

Πώς θα δανειστείτε:
Κατεβάστε τον κατάλογο με τα ομιλούντα βιβλία, επιλέξτε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν και επικοινωνήστε με το τμήμα Ομιλούντων Βιβλίων στο 2109415222.